دوست عزيز مجددا سلام
با توجه به حساسيت بالاي شما به امور اقتصادي من هم كمي براي شما نقل قولهايي مي آورم تا كمي نشان بدهم كه من هم كمي اهل سرچ هستم.. اگر مطلب طولانيه من را ببخشيد.
1-ماه گذشته بعد از اظهار رقم باورنکردني صدها ميليارد دلار براي سرمايه گذاري هاي خارجي در کشور که وزير صنايع آن را اعلام داشت، همه توجه ها به آن رقم بود که سرانجام بعد از کنکاش فراوان و جدل هاي کارشناسي که ديگر بي پاسخ گذاشتن آن ها ممکن نبود فاش گرديد که رقم هاي ادعائي مربوط به پيشنهادها و قراردادهاي مصوب است و نه آن چه اجرائي شده. يعني رقمي به ميدان آمده براي تبليغ که در هيچ آمار و ارقامي در جهان به کار نمي آيد.
2-ايران همچنين وعده داده در ماه نوامبر محل ساخت يک پروژه 120 ميليون دلاري توليد برق آبي را انتخاب کند، و به اين کشور در جهت تامين نيروي برق و کاستن از ساعات خاموشي هاي روزانه کمک نمايد. به اين ترتيب مجموع کمک هاي ايران به کشوري که هنوز وام هاي بيست و هشت سال قبل خود را پرداخت نکرده است به نيم ميليارد دلار رسيده است. از سوي ديگر اعلام شد که ايران قرارست در مقابل نيم ميليارد دلار خود گوشت ،موز و قهوه از نيکاراگوئه وارد کند. اين همان تعهدي است که در سال 1359 نيز در مقابل پرداخت 35 ميليون دلار کمک ايران به همين کشور داده شده بود که حانشينان ارتکا از التزام بدان خودداري کردند.!!!
3-
کارگزاران در سرمقاله ديروز خود به ياد آورده که همين مجلس در دوران محمد خاتمي بر سر سرمايه گذاري هاي خارجي چه آورد و بعد از آن که سپاه پاسداران ناخشنودي خود را درباره قراردادهاي وزارت راه اعلام داشت مجلسيان با تصويب دوفوريتي قانوني تاکيد کردند که دولت براي هر نوع سرمايه گذاري بايد از مجلس مجوز بگيرد.
اين اشاره از آن جا لازم آمده که در اين قانون حتي پيشبيني شد قراردادهاي قبل از سال 1383 نيز بايد بررسي شود اما اکنون مجلس تاکنون هيچ واکنشي نسبت به قراردادهاي منعقد شده دولت احمدي نژاد با نيکاراگوئه و ونزوئلا نشان نداده . و وقتي هم دولت اعلام کرد ارزش قراردادها و پيشقراردادهاي ايران و ونزوئلا به 17 ميليارد دلار رسيده است واکنشي نشان نداد.
کارگزاران با اشاره به همه اين ها نوشته به همين دليل است که شايد دولت به خود اجازه ميدهد قراردادي 350 ميليون دلاري براي پرداخت اعتبارات به فعاليتهاي عمراني به نيکاراگوئه منعقد کند. آيا مجلس قانونگذاري در جريان اين قراردادها قرار دارد؟ آيا دولت براي انعقاد اين قراردادها از نهاد قانونگذاري مجوز گرفته است؟
چهار ماه قبل که آغاز گشاده دستي هاي دولت احمدي نژاد و سفرهاي وي به آن سوي اقيانوس بود و هواداران دولت با شعارهاي احساساتي گذر به حياط خلوت آمريکا از آن تجليل مي کردند نماينده سيرجان که از قضا از فراکسيون محافظه کاران است در مجلس فرياد زد که در کرمان 300 هزار کپرنشين هست آن وقت چطور به کشورهاي ديگر ميليون ها دلار کمک مالي مي کنيم .
4-آفتاب يزد روز يکشنبه با اشاره به گفته حجت الاسلام حسيني از نمايندگان مجلس خواست بدان توجه کنند و در ضمن به يادشان آورد اشاره بنيانگذار جمهوري اسلامي را به اهميت مسائل داخلي وقتي که در شرايط جنگي در توجه به مسائل فلسطين و لبنان زياده روي شده بود. اين روزنامه سپس با اشاره به کمبودها و مشکلات اقتصادي داخلي به کمک هائي پرداخت که به عراق داده شده در حالي که دولت آن کشور هيچ نشانه محبت آميزي از خود نشان نمي دهد و كمك براي بازسازي مدارس، مساجد، درمانگاهها و جادههاي لبنان که به نظر ميرسد در نهايت كمك ايران به يك گروه همپيمان است و نه كمك به مردم لبنان. در نتيجه در آينده موجب قدرشناسي مردم لبنان نخواهد بود.
5- قضيه فروش گاز به ند و پاكستان و فروش آب به كويت را جهت جلوگيري از اطاله كلام ديگه نمي گم....
ياحق